Torimaksua esitetään jälleen perittäväksi! Lue Merja Techtolinin vastaesitys.

26.3.2021

Nokian kaupunkikehityslautakunta käsitteli 23.3.2021 esitystä, jonka mukaan "Nokian kaupunki perii kausipaikkamaksua Pirkkalaistorin kausipaikoista 70 euroa/kk/toripaikka."

Toripaikat on sovittu vuonna 2019 ilmaisiksi, joten Vasemmiston Merja Techtolinin vastaesitys oli, että Nokian kaupunki ei  peri maksua Pirkkalaistorin kausipaikoista edelleenkään. Perusteluiksi Merja esitti seuraavia seikkoja:

"Nokian Pirkkalaistorilla toimi viime vuonna nuorten 4H-yrittäjien Minetti-jäätelökioski, jota pyöritti kolme yrittäjänuorta sekä Cafe Kompon kahvila, nämä loivat eloa toritunnelmaan. Kuntalaiset poikkesivat jäätelöllä ja kahvilla, toriostoksia tehdessä. 

Nyt alamme pikkuhiljaa saamaan Pirkkalaistorille kesäisin lähes päivittäin torimyyjiä ja luomme sydäntä kaupungille. Onko nyt hyvä aika laittaa kausipaikat maksulliseksi? 70 euroon saa myydä muutaman jäätelön tai perunan, varsinkin näin koronaepidemian riehuessa. 

Vaikka myyjät käyttävät sähköä, vettä ja jätehuoltopalveluita, tuovat nämä enemmän mitä kuluttavat. Torin ympärillä rakennetaan paljon, joka voi myös omalta osaltaan karkottaa torikävijöitä.                                                                                                        

Annetaan torin elävöityä ja ympäristön rakentamiselta rauhoittua, en näe järkeä että juuri nyt lähdetään ottamaan maksua."

Maksusta ei tehty päätöstä, vaan asia palautettiin.